Labels

Saturday, February 19, 2011

Virtuozler

Paco de Lucia

Ispanya'nin guneyinde Cádiz'de 1947'de dogdu. Asil adi  Francisco Sánchez Gómez  dir. Besteci, usta yorumcu ve tum elestirmenlerce dunyanin en iyi modern Flamenco gitaristi kabul edilmistir. Ayrica cok az gitarist'in sahip olabildigi Klasik, Jazz, Flamenco ve dunya muzikleri alaninda defalarca basari kazanmistir.

2010 yilinda muzigi birakacagini aciklamis ve veda turnelerine baslamistir.


Concierto de Aranjues - I. Kisim


Concierto de Aranjues - II. Kisim


Concierto de Aranjues - III. Kisim


Friday Night in San Francisco
Warfield Tiyatrosu-5 Aralik1980, in San Francisco.
Bu gosteride sol basta Paco, ortada Al Di Meola ve sag basta John McLaughlin caliyor. Bu muhtesem uclu'nun gosterisinde bir virtuoz'u durusundan ve performans sirasindaki rahatligindan ayirt edebilirsiniz.





Friday, February 18, 2011

Balikciyi Kesfetmek..


....Ilgi uyandiran kitap, insan hayatinda basli basina bir hadisedir. Hic olmazsa hayat boyunca birgun duyulmus bir sevgi kadar insani degistirir. Zaten sanat eseri insani degistiren, baska bir gorus daha genis bir hayat veren eserdir. Boyle eser, insanlar arasinda bir anlayis yaratir. Anlayis bir hurriyet degil midir?!...


Bu Balikci bogaz kenarinda oturulup raki icilen bir balik lokantasi degil. Bu balikci, simdilerde devasa buyukluge eriserek Carsi Meydani'na inen yolun iki kenarinda golgesiyle huzur veren Sombrero Palmiyeleri Bodrum'a elleriyle dikip, ta saatlerce uzak mesafeden esek sirtinda getirdigi teneke teneke sularla buyuten, BALIKCI.

Bu, her yeni arkeolojik kesifle 50 sene once soyledikleri bir bir dogrulanan Balikci. Bu; Mavi Surgun'un, Aganta Burina Burinata'nin, Hey Koca Yurt'un Balikcisi. 

Azra Erhat'a yazdigi mektuplari buyuk bir keyifle birkez daha okudum. Sanki daha once iki kez okumamisim gibi, yine yeni seyler buldum. 

Eger henuz tanismadiysaniz, Mavi Surgun'le baslayin. Sesli okumanizi oneririm.. Bir muddet sonra diliniz Bodrum sivesinin melodisini yakalayacaktir. 

Balikci'yi en guzel anlatan kitabi ise, Azra Erhat yazmis. Mektuplariyla Halikarnas Balikci'si ayni zamanda bir ustayla ciragi arasindaki hayranligi ve sevgiyi belgeleyen bir yapit.

Yazdan once mutlaka okuyun. Bodrum'a farkli bir duyguyla gideceksiniz..